דיאלוג התכוונותי – אגרת דצמבר

אגרת דצמבר איך לנהל תקשורת בריאה במערכת היחסים אחרי, שבאגרות קודמות, עסקנו במריבות, הגענו עכשיו לדרך לעקוף אותן, לדרך לצאת מהן. נציג  כלי תקשורתי  המאפשר להתמודד עם המריבה, עם הקונפליקט. מריבות מתרחשות כשכל צד שומר על עצמו. דיאלוג מתאפשר כשהצדדים "פותחים את הגבולות" – להידברות – כזו שיש בה יותר ממילים, כזו שאנחנו נוכחים בה…

Details

הכוח בידי – אגרת נובמבר

"אם אתה מאמין שאפשר לקלקל, האמן שאפשר גם לתקן. אם אתה מאמין שאפשר לפגוע, האמן שאפשר גם לרפא" (רבי נחמן מברסלב) האם נתתם את דעתכם למשפטים חוזרים ונשנים, שאנחנו משתמשים בהם, ואחרים סביבנו, משפטים שמתחילים במילים:"היא עשתה לי…", "זה בגללו…", אם רק הוא היה…אז הייתי יכולה…", "אני חייב לעשות…כי היא…" משפטים אלא ממשיכים בצורות רבות…

Details

איך לצאת ממריבות – אגרת אוקטובר

לצאת ממריבות – 10 עצות אחרי האגרת האחרונה  שתארה סיפור של מריבה, החלטנו להיות גם קצת יותר מעשיים ולתת קצת … "מירשמים". עשר עצות שיעזרו "לצאת בחיים" ואולי אף לשפר –  את איכות החיים. *העצות כתובות בלשון זכר בגלל נוחות הכתיבה. הן תקפות, כמובן, לשני המינים. כל-כך הרבה פעמים אנחנו בטוחים שהנה הסתיימו המלחמות, למדנו…

Details

על מריבות – אגרת ספטמבר

בז'ארגון הפסיכולוגי, קוראים לזה תאור מקרה. את זה נביא להלן. באגרת זו נתאר "סיפור מריבה" של זוג, אך, כמובן, לא רק בתאורים עסקינן. התאור ה"עסיסי", מתכוון רק "לגרות", לכן, אנא הוסיפו וקיראו – עקבו אחר הלינק שבסוף, והיו שותפים גם להגיגים התיאורטיים, ובעיקר למה שניתן ללמוד מן הקונפליקט ואף – להתפתח,לצמוח ולגדול! היו להם כרטיסים…

Details

מט' באב לטו' באב – אגרת אוגוסט

אגרת אוגוסט חודש אב! עצב ושמחה! ט' באב – לזכר החורבן, ו…כמה ימים אחריו – חג האהבה –  ט'ו באב. אצל רובנו תשעה באב אינו יום שתופש מקום משמעותי בלוח השנה. כאנשים חילוניים, בד"כ אנו נזכרים בתאריך העברי הזה רק אם תיכננו לצאת לבילוי וגילינו שהכל סגור. אנחנו עצמנו (הכותבים) קיבלנו תזכורת על היום הזה…

Details

איך להיות שחיין טוב במערובולות החיים? – אגרת יולי

איך להתמודד עם עליות ומורדות בחיים, עם תיסכולים, עם אתגרים. אני שחיינית גרועה. למדתי לשחות רק בגיל 20. בגיל הילדות אמי שמרה עלי מכל משמר – שמא אפצע, שמא אתלכלך, שמא יתנכלו לי אחרים… העולם נתפס אצלה כמאיים. לתוך תפיסת-עולם זו גדלתי. שנים ארוכות של תרפיה, לימודים והדרכה נדרשו לי כדי להתגבר על הפחדים ולשפר…

Details

הכל בראש – אגרת יוני

על הסיפורים שאנו מספרים לעצמנו בין התיאוריות הפוסט-מודרניסטיות, נמנית הגישה הנרטיבית. הגישה מזמינה אותנו לזהות נרטיב החוזר על עצמו בחיינו. אנחנו יכולים להתבונן בחייו של אדם ולהבחין בסיפור, המאפיין אותם. אנחנו "מספרים" לעצמנו "סיפור", מאמינים שזו המציאות, וחיים אותה. למה הכוונה? אנחנו מספרים לעצמנו שאנחנו בני אדם בעלי איכויות כאלה ולא אחרות, בעלי יכולות מסוימות,…

Details

שוברים את הכלים – אגרת מאי

מתי לאחרונה "יצאתם מהכלים"? האם קרה ש"שברתם את הכלים" לאחרונה? מי מאתנו לא חווה את התחושה שאנחנו לא רוצים להיות שם יותר? או את תחושת "היציאה מהכלים", אותו כעס נורא שבעטיו כמו "נשפכת" מאתנו תוקפנות כלפי מי שפגע בנו. מי מאתנו לא חווה את המעבר החד הזה שבין תחושה של בטחון וחוויה ש"הכל בסדר" לתחושה…

Details

מעבדות לחירות – אגרת אפריל

לקראת חג הפסח, החלטנו להקדיש אגרת זו לרעיון השחרור, החופש. ודאי תשאלו שחרור ממה? הרי עבדים היינו לפרעה במצרים, ומאז גורשנו… ושבנו, ושוב גורשנו ו…שוב הקמנו… ולא עוד – לא עוד נאפשר שמדינתנו תילקח מאיתנו! אך לא בעבדות של הגוף הפיזי נעסוק כאן, אלא בעבדות של הגוף הרגשי, ובשחרור עצמנו נעסוק כאן – שחרור עצמנו…

Details

למה זה קורה? למה הוא אף פעם לא מרוצה? – אגרת מרץ

איך להפוך ממרצה למרוצה. אני בסדר וגם אתה בסדר. איך לרכוש כלים חדשים לשיפור איכות החיים. אימרה מרוקאית אומרת: "אם רואה אתה בני-זוג והרמוניה שוררת ביניהם, דע כי אחד מהם מוותר". למה התכוונו חכמי מרוקו במשפט הזה? האם התכוונו לוויתור על עצמנו למען האחר? נראה לנו שלא לזה כיוונה חשיבתם, אלא – לנתינה, להתמסרות מתוך…

Details

על מלחמה ושלום – אגרת פברואר

על קונפליקטים בזוגיות, על מריבות ועל בניית חברות בקשר הזוגי הם הלכו יד ביד. חמש אחה"צ, השמיים צבועים באדום. הים, נדמה כנוהם, כאילו מתרגש, מחכה לקלוט אל זרועותיו את כדור האש. הליכתם, שנמהלו בה הרצון להפעיל את הגוף והרצון להיות יחד, היתה מהירה יותר מזו של זוג אוהבים על שפת הים. למרות הקצב המהיר, הם…

Details

שכרו של הטוב – אגרת ינואר

על חשיבות הקשר הבינאישי. על השלכה. על יחסי אני-אתה. כולנו מכירים את המשפט הידוע של חז"ל: "שכר עבירה-עבירה ושכר מצווה-מצווה". מרגש לראות שוב ושוב את תבונתם העמוקה של חכמינו, ובמשפט דלעיל את הבנתם הקשורה לקשר סיבה-תוצאה, למעגליות של מעשה, המוביל למעשה… תורות רוחניות נוספות, למשל מן המזרח, מדברות על אותו עניין כשהן עוסקות בנושא ה"קרמה".…

Details